2011.03.12. 13:13

Szólj hozzá!

Van programod a hétvégére? Mondd le!

slimexpo

Címkék: szépség fogyókúra diéta trend fitness mozgás módszer alakformálás

Tegnap nyílt a Slimexpo – ahogy az esemény neve is jelzi: Fogyókúra, Szépség, Egészség Fesztivál. Hívtak – körülnéztünk.
Minket leginkább a zsírpárnák eltűntetése és a megfiatalodás érdekelt, hiszen a stresszes életvitel néhány szarkaláb és szem alatti karika formájában hagyott emléket arcunkon. Lássuk mit tud a Slimexpo.
A bejáratnál rögtön belebotlottunk az "Egészség egy életen át  Alapítvány" szűrőkamionba, ahol az egy főre jutó hölgyek száma minimum 10 volt, ebbe a sorba gondoltuk nem állunk be, visszajövünk később, de akkor megláttuk  Geszler Dorottyát amint épp  a vércukorszintjét mérik, és meg is kérdeztük: „A Slimexpo szervezői hívtak meg az esményre, amelynek örömmel tettem eleget, hiszen jómagam is az egészséges életmód híve vagyok és fontosnak tartom azt, hogy rendszeresen részt vegyünk a preventív jellegű szűrővizsgálatokon, odafigyeljünk táplálkozásunkra és rendszeresen mozogjunk, sportoljunk.”- mondta Dorottya.


A szervezők színpadprogramokat ígértek, előadásokkal, különböző sport bemutatókkal a mai napra, tehát tovább sétáltunk. Találtunk is kedvünkre való dolgokat: ilyen volt a Speedfitness, magunkra kaptuk a testre feszülő öltözéket aztán jöhetett az izomtorna. Tetszett, főként mert csak állnunk kellett, 15 percig, és a nap végére már kezdtük érezni a „torna” jótékony hatását. A módszernél lusták előnyben – helyettünk a ruha azaz a gép dolgozik és mire a 15 perces kezelés végére értünk, elfáradunk.

Kicsit olyan ez mintha itt lenne az űrkorszak, pedig akkor még nem is voltunk az oxigénmaszkos kezelésnél. Fejünkre került a „szkafandersisak”, arcunkra pedig a tiszta oxigén, pár perc múlva sokkal tisztább és üdébb bőrrel nézhettünk a tükörbe.

A Velashape-hez érve elgondolkoztunk, hogy akarunk-e még a ráncainkból veszíteni, vagy inkább zsírpárnáktól szabaduljunk és ez utóbbit választottuk. Tekintettel, hogy a szakértő szerint túl sok felesleg nincs rajtunk (szerintünk a tükör mást mutat)  „kímélő” módban kaptuk a zsírbontó kezelést, aminek lényege, hogy  a mechanikus masszást biztosító vákuumos kezelőfej egy időben rádiófrekvenciát és infravörös fényt is használ a narancsbőr megszüntetésére. A rádiófrekvencia felmelegíti a zsírsejteket tároló kamrákat, így a zsírsejtek könnyen távozhatnak. Kellemes volt, főként mert a korábbi fitness már megdolgozott minket: feküdtünk és lazultunk, majd a combunkról olvadozó zsír biztos tudatával távoztunk.

Miután tovább sétáltunk ismét Dorottyára akadtunk aki ezúttal egy fitness gépet próbált ki, a fotósok nem kis örömére, mellettünk pedig két fiatal lány épp azt szakértette, hogy ettől aztán nyárra eltűnnek a fölös kilók a csípőről, és a cellulitiszről is csak múltidőben beszélhetünk.
Miután megszépültünk és lefogytunk a bio utca, illetve a látványkonyha felé vettük az irányt. Lénárt Gitta a főzés nélküli ételek specialistája tartott épp bemutatót. Szkeptikusan álldogáltunk, de kivártuk a kóstolót. A menü mandulatejből, paradicsomos „spagettiből” és kókuszos datolyagolyókból áll. Kóstoltunk és meglepődtünk – 20 perc alatt kész volt az egész menü, kifejezetten finom és egészséges, bár a sok zöldség után kísértést éreztünk, hogy felfaljunk egy szendvicset az Abonett standon is, de abból inkább kértünk egy „termékmintát” itthoni tesztelésre.

A szomszédban viszont épp kisült  Norbi update keksze, s bár a zsírbontó kezelés után szentségtörésnek bizonyulhat a sok kóstolnivaló között bolyongani ezt nem akartuk kihagyni – már csak azért sem, mert az „updateguru” nemrég meghízott, aztán lefogyott és szent meggyőződésünk volt, hogy saját kosztja nem a nagymama főztje, - még szép, hiszen az hizlal ez meg állítólag nem – de mi most az ízvilágra fókuszáltunk. Tévedtünk! Kedvencünk a Princess Pékség – ez itt a reklám helye – na ők azok akik nincsenek a Slimexpon, de Norbi csokoládés tekercsét bekötött szemmel nem tudtuk volna megkülönböztetni – döbbenetünkkel egyidőben adózunk elismeréssel  Norbi munkássága előtt!
Nos edzettünk, fogytunk, ránctalanodtunk és ettünk is, mi következhet –hát persze, egy kis ücsörgéssel egybekötött pihenés a nagyszínpad előtt.  A műsor úgymond eklektikusra sikeredett  a színpadon vígan táncoltak, majd zumbáztak  míg mi irigykedve néztünk (a mellettünk terpeszkedő három harminc körüli pasas viszont szemmel láthatóan jól szórakozott a feszes idomok és akrobatikus show elemek láttán) aztán harcművészeti bemutató következett nekünk való férfiakkal.

A férfiakról rögtön eszünkbe jutott, hogy a divat utcában még nem jártunk – hogy miért pont róluk, azt csak hosszú asszociációs folyamatokon keresztül tudnánk elmagyarázni – magyarázkodás helyett inkább leírjuk ott mit láthattunk: ruhákat minden méretben! Bingo! Alakformáló fehérneműk és fürdőruhák, a felsőruházatból pedig nagyon széles választék duci hölgyek számára, ami igazi kuriózum, tekintettel arra, hogy a butikok nagytöbbsége leginkább a modell alkatú lányokat szolgálja ki. Egyébként kellemes meglepetés ért bennünket, mert stílus tanácsadással is készültek – gondolva azokra a sorstársakra, akik úgy 35 év után, valahol fél úton, plusz 8 kiló feleslegnél elvesztették egykori énjüket – mi legalább is így voltunk vele, mindaddig, míg a szakavatott stylist szakértő tanácsára bele nem ugrottunk egy legújabb divatú khaki nadrágba egy barackszín felsővel.  Az egyik profi fotós meg is örökített bennünket legújabb szerkónkban, átváltozott és megszépült külsőnkről – már megérte eljönni!


Végezetül mit is mondhatnánk? Kicsit kétkedve mentünk, de pozitívan csalódva távoztunk. Aki még nem tervezett semmit a hosszúhétvégére, az szombat-vasárnap látogasson el a Papp László Sportarénába a Slimexpo-ra, aki pedig igen, nyugodtan mondja le! A gyerek garantáltan elszórakozik a játszóházban míg apuka a Toshiba standján nézegetheti az elektromos kütyüket, anyuka pedig megfiatalodva, megszépülve, és nem utolsó soron hasznos tanácsokkal ellátva térhet haza. Nálunk jól vizsgáztál Slimexpo, bízunk benne: jövőre veletek ugyanitt!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://zsirexpo.blog.hu/api/trackback/id/tr402733225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása