2010.12.03. 14:14

Szólj hozzá!

Bárkinek lehet személyi táplálkozás szakértője – na nem nálunk, az USA-ban…

slimexpo

Címkék: fogyókúra diéta trend

 

Úgy 10-15 évvel ezelőtt kezdődött a Hollywoodi sztárok körében az a hóbort, hogy külön táplálkozási szakértőt fogadtak maguk mellé, aki aztán kísérgette őket étteremről-étteremre, és eldöntötte, hogy mit ehet vagy éppen nem ehet ügyfele. Persze ez is, mint sok minden inkább volt sztárallűr és feltűnési mánia, de a hóbort divatot teremtett, s mivel a táplálkozási szakértő mint „luxuscikk” szerepelt a piacon, csak az igazán vagyonosak követhették a példát. Az igény viszont megjelent a társadalom részéről, nem is beszélve arról, hogy a WHO is egyre hangosabb kampányokat indított az elhízás és a kövérség ellen, hangsúlyozva annak egészségügyi kockázatait.
Ezt fedezte fel, és csapott le a piaci résre www.mycanutrition.com kiötlője. Létrehozott egy weboldalt, ahol bárki fogadhat saját on-line személyi táplálkozási szakértőt. A minimális időtartam 1 óra melyet 2*1/2 vagy 4*1/4 órás bontásban is igénybe lehet venni, mindössze 85 dollárért. Az ügyfélnek nincs más dolga, mint bemenni az étterembe, lefényképezni mobiljával a kiválasztott ételt, és elküldeni annak fotóját a táplálkozási szakértőhöz, aki telefonon, chat-en, vagy e-mailben érhető el igény szerint.
Az oldal el is magyarázza, hogy miért jó ez:  „ az élelmiszer magazin egy rendkívül hatékony módszer az ügyfelek számára, mert valóban látható amit esznek és valódi kontrollt kapnak”.
Az ötletet még nem hozta át senki Magyarországra, pedig mint általában mindennek ami a tengeren-túlról származik, ennek is lehetne nálunk keletje. Annál is inkább, mivel egyre több élelmiszeren keressük hiába -a törvényi előírások ellenére- a kalóriatáblázatot.
Már csak egyetlen kérdés maradt bennünk a honlap átnézése után: mi van akkor, ha az általunk kiválasztott és megrendelt ételre annak fotója láttán azt mondja on-line dietetikusunk, hogy ezt bizony nem fogyaszthatjuk el? Éhesen távozunk miután rendeztük a számlát….

A bejegyzés trackback címe:

https://zsirexpo.blog.hu/api/trackback/id/tr342490592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása