2011.03.07. 16:57

Szólj hozzá!

Edd magad karcsúra!

slimexpo

Címkék: gyümölcs fogyókúra diéta módszer

Edd magad karcsúra - na persze... és hogyan? Dóka Róbertet kérdeztük - a téma szakavatottját: Valódi módszer és valóban működik a "lúgosító" program?

"Mindenki találkozott már valamilyen fogyókúrás módszerrel. Legtöbbünk ki is próbálta már egyiket-másikat. Mégis, ha fogyókúrás módszerekről beszélget az ember, akkor több sikertelen kísérlettel találkozunk, mint sikeressel. Mi lehet a legfőbb oka ennek? Mindenki tudja a választ: a kitartás. „Szeretnék fogyni, de nem ehetek ezt és ezt.” – ismerjük az elbukás szokásos okát. Nincs persze fogyókúra valamilyen táplálkozási, sőt, életmódbeli váltás nélkül, de a több működő módszer közül érdemes azt választani, amelyik a legkisebb „aszkézissel” jár.
 

Ilyen módszer a lúgosítás. Mi a dolog lényege röviden? Testünk a helytelen táplálkozás és életmód miatti elsavasodás miatt, hogy megvédje létfontosságú szerveinket, elkezd zsírsejteket termelni, és ezáltal megkötni a savakat. Ameddig fennáll ez a savas közeg (a vér szintjén néhány tizednyi elváltozás a pH-értékben már halálos!), addig testünk nem hajlandó „elengedni” hájunkat. Amennyire egyszerű a probléma, annyira egyszerű a megoldás is: vissza kell állítani a test belső pH-értékét. Ehhez – amennyiben nincs még a túlsúly mellé valami komolyabb betegségünk – elegendő napi 20 perc nem megerőltető mozgás, megfelelő folyadékbevitel és lúgosító táplálkozás.
 

Mi a lúgosító étkezés alapja? Robert O. Young sejtbiológus megvizsgált mindenféle alapanyagot és osztályozta őket a szervezetre gyakorolt lúgosító vagy savasító hatásuk szerint. Ez az osztályozás nem mindig fedi az alapanyagok összetételét: a citromban pl. citromsav található, mégis sejtszinten lúgosít, nyugodtan fogyaszthatjuk.
A lúgosító étrendről általánosságban elmondható, hogy zömében növényi eredetű alapanyagokból áll, melyeket, amennyire csak lehet, nyersen (is) fogyasszunk. Kerüljük el a kávét, a cigarettát, az alkoholt, ezek mind kiszárítják és savasítják a szervezetet. Fedezzük fel magunknak az avokádót (csodás pástétom készíthető belőle) vagy a különféle csírákat, melyeket akár otthon is könnyedén elkészíthetünk. Fehérjebevitelünket bab- és lencsefélékből oldhatjuk meg. Kerüljük a cukrot vagy a mézet, használjunk helyettük szteviát (a legjobb levél formájában, amit forrázva édes levet kapunk), vagy ha nagyon nem bírjuk, akkor xilitet.
 

Van egy jó hírem! A lúgosító fogyókúra során nem kell csökkentenünk az ételek mennyiségét, csak a megfelelő alapanyagokra figyeljünk, ehetünk belőlük amennyit csak szeretnénk. Ha így járunk el, természetes módon fog eltűnni az elsavasodás miatt kialakult farkasétvágyunk."

Ha érdekel a savas-lúgos alapanyagok listája, akkor kattints ide.
Ha szeretnéd kipróbálni a lúgosító étkezést, akkor meg ide.

A bejegyzés trackback címe:

https://zsirexpo.blog.hu/api/trackback/id/tr192718952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása