2011.01.31. 13:18

Szólj hozzá!

A stresszes életvitel növeli a haskörfogatot

slimexpo

Címkék: fogyókúra módszer alakformálás


Az állandó feszültség növeli a kortizol szintet, amely fokozza a szénhidrát éhségünket. Napjainkban a stresszhelyzet egyre inkább állandósul, ennek következtében pedig az elhízás népbetegséggé vált.

Hogyan lehetséges ez? Stresszhelyzetben a szervezet megnöveli az adrenalin és a kortizol szintjét, hogy extra energiához jusson. A stresszhelyzet elmúltával az adrenalin termelése leáll, azonban a kortizol kibocsátás tovább folytatódik. A legújabb kutatások szerint a magas kortizolszint stimulálja az inzulin kibocsátást - a vércukorszint egyensúlyának fenntartása érdekében, ami növeli az étvágyat, melynek eredményeként főként szénhidrátot vagy zsírt kíván a szervezet.

Édesség és nassolás mint fő ellenség
Ezt mindenki tapasztalhatja magán: stressz helyzetben hajlamosak vagyunk nassolni, ilyenkor leginkább csokoládét, süteményt, vagy más édességek kívánunk. Ennek azonban hamar látható jelei is lesznek rajtunk, mégpedig „úszógumi” formájában: ugyanis a hasi bőr felszíne alatt megbúvó zsírszövetben több kortizol érzékelő receptor található, mint a test bármely más részén. A hasi terület hajlamosabb a zsír tárolására, amelynek objektív jeleként látványosan növekedni kezd a haskörfogat.

Könnyebb megelőzni
Mit tehetünk? Legegyszerűbb megelőzni a problémákat: jóga, pilates, a meditatív programok, illetve a mozgás, sport mozgás mind-mind segíti a stressz oldását. Továbbá figyeljünk oda a  napi energia bevitelre és a helyes táplálkozásra:
Segít a súlycsökkentésben, illetve a karcsúság megőrzésében, ha csökkentjük a zsír-, a cukor- és a só bevitelt, és lemondunk az alkoholról. Az édes üdítőitalok helyett fogyasszunk napi 2-2,5 liter szénsavmentes ásványvizet, teljes kiőrlésű lisztből készült péksüteményeket. Szerepeljen az étrendünkben sok friss zöldség és gyümölcs, fehér húsok, hal. Ha hasunk felfúvódik, igyunk édeskömény teát.

Egy dolgot sose felejtsünk el: ha több energiát viszünk be, mint amennyi a szervezet egyensúlyához szükséges éppen, akkor miután a szervezetünk feltöltötte az energiaraktárait, a felesleges energia zsírként raktározódik a szervezetben. Ez pedig súlygyarapodáshoz vezet. Míg, ha kevesebb energiát viszünk be, mint amennyire igényünk lenne, akkor a szervezet elkezdi lebontani az eddig zsírként raktározott felesleget.

Terápiákkal az "úszógumik" ellen
Különleges terápiákat dolgoztak ki a szépségszalonok és a kozmetikai cégek is a has formázására.Hőkezeléskor együtt alkalmazzák a szaunát és a pakolásokat. A gyógynövények enyhe nyomás és hő segítségével jutnak a bőrbe, gyorsítva az anyagcserét. A nyomásterápia során fahéjas krémet kennek a bőrre, és növényi fóliával tekercselik be a túl domború idomokat. Egyre több kozmetikum jelenik meg, amelyet kimondottan a has bőrének ápolására, feszesítésére, a derék karcsúsítására fejlesztettek ki. E készítményekben fellelhető a borostyán és a palástfű kivonata, amely élen jár a zsírégetésben, a víztelenítésben. A reggeli és az esti tisztálkodás után használhatók a zsírégető krémek. Ha valóban rendszeresen kenegetjük a problémás részeket, valóban hatnak! A karcsúsító habfürdő összetevői fokozzák a nyirokkeringést, a méreganyagok eltávolítását. Hetente kétszer-háromszor használjuk, 37-40 Celsius-fokos fürdővízbe öntve.

A cikkben szereplő kezelés leírásokat, szakértői információkat köszönjük a

www.szepsegbroker.hu - nak!

Még több terápiával találkozhatsz Te is március 11-13 között a Slimexpon, ahol szépségszalonok, alakformáló szalonok, plasztikai sebészetek, életmód tanácsadók állnak rendelkezésedre, hogy megtaláld a számodra ideális alakformálási lehetőséget!

Találkozzunk  Magyarország legnagyobb fogyókúra, szépség és egészség központjában a Slimexpon! További információk: www.slimexpo.hu

 



 

A bejegyzés trackback címe:

https://zsirexpo.blog.hu/api/trackback/id/tr302627709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása