2011.01.18. 11:56

8 komment

Eljárások, lehetőségek, kezelések - alakformáló útikalauz

slimexpo

Címkék: módszer

Különféle alakformáló eljárással találkozhatunk a piacon, honnan tudhatjuk azt, hogy kinek melyik a megfelelő? A technika fejlődésének köszönhetően újabb és újabb hatékony gépek kerülnek a szépségstúdiókba és mindenki szeretné megtalálni a számára ideális eljárást.

Először is tisztázzuk, mi a különbség a fogyás és az alakformálás között!

Ahogy az elnevezés is mutatja, az alakformáló eljárások nem fogyókúrás módszerek! Ezek a kezelések közel ideális testsúly esetén a testkontúr javításában segítenek. Így, ha valakinek 5 kg-nál több súlyfeleslege van, akkor pusztán alakformáló eljárásoktól hiába remél látványos fogyást! Ezek az eljárások leginkább különböző testtáji kezelésekre alkalmasak, annak érdekében, hogy minél, formásabb, ideálisabb vonalaink legyenek.
Még a legjobb alakformáló eljárással is maximum 2 kg adható le. Aki tehát nagyobb súlyfelesleggel küzd, annak először a megfelelő diétás fogyókúrával kell megszabadulni fölös kilóitól.

Mikor vegyünk igénybe alakformáló kezelést?

Az alakformáló eljárások 3 fő esztétikai probléma esetén nyújtanak megoldást:
-csökkentik a cellulit mennyiségét, a cellulitisz
-feszesebbé teszik a megnyúlt bőrt
-cm-ekben mérhető körfogatcsökkenést eredményeznek

Cellulit / cellulitisz csökkentése
Életkortól és testtömegtől függetlenül bárkinél előfordulhat  cellulit/cellulitisz. Hormonháztartás, valamint a kötőszövet szerkezeti különbségei miatt férfiaknál ritkán jelentkezik a probléma.
Sokan nem tudják, de különbséget kell tenni a cellulit és a cellulitisz között! A cellulit a bőr irha rétegében lerakódó salakanyagokat jelenti, amelyek a környező szövetekből elvonják a vizet, és egyre nagyobb gömböcskéket alakítanak ki. A megduzzadt csomók egymással találkozva felszakítják a rostok rácsszerkezetét, így a bőr felületét narancshéj-szerűen egyenetlenné teszik. Ezeken a területeken romlik a bőr szöveteinek vér- és nyirokkeringése, ezáltal lassabb lesz az anyagcseréje is. A felgyülemlett nedvesség ödémát okoz, és idővel a kezeletlen cellulitból kialakulhat a fájdalmas kötőszövet-gyulladás, a cellulitisz.

Időben elkezdett, folyamatos alakformáló kezeléssel a cellulit jól karbantartható probléma. A cellulit / cellulitisz kezelésének fő célja az anyagcsere, a vér- és nyirok keringés fokozása a salakanyag elszállítása  érdekében, mely a helyi zsír bontást célozza.
Ezt el lehet érni helyi mechanikai behatásokkal: hő, fény, rádiófrekvencia, vákuum, ultrahang, kézi vagy gépi masszázs, stb. és természetes vagy szintetikus tartalmú krémek, oldatok, olajok bemasszírozásával, esetleg beinjekciózásával is (mezoterápia). Mindegyik eljárást kúraszerűen érdemes végezni a kellő hatás eléréséhez, általában 6-10 kezelésre van szükség, attól függően, hogy milyen módszerrel, mekkora nagyságú és mértékű cellulitot kell megszüntetni. A különböző antioxidáns hatású teakeverékek, vitaminok és ásványi anyagok rendszeres vagy kúraszerű fogyasztása az anyagcsere fokozásával javítja a lokális kezelési eljárások hatékonyságát.

A legismertebb hatásos gépi kezelések: VelaSmoot, VelaShape, LPG, LPG vákuum masszázs, hullámmasszázs, Ultratone, Mezoterápia.

Bőrfeszesítés
Szülést vagy nagyobb mértékű fogyást követően gyakori probléma, hogy a kötőszövet veszít rugalmasságából, az elasztin és kollagén sejtek feszessége csökken, termelődésük lelassul, így leggyakrabban a köldök körül, a felkar alsó területén (ún. szárny keletkezik), vagy a térd feletti régióban jelentősen megnyúlik a bőr. Ezekre az esztétikai problémákra hatékony megoldást nyújthatnak a rádiófrekvenciát felhasználó bőrfeszesítő kezelések, melyek során a magas frekvenciájú RF hullám akadálytalanul jut be a bőrbe, ahol fokozza a kollagén rostok denaturációját és kontrakcióját, és apró sérüléseket létrehozva a kötőszövetben serkentik a fibroblasztok kollagén termelő folyamatát, így a bőr látványosan feszesebb lesz. Ilyen rádiófrekvenciás kezelések pl. a Pelleve, a Thermage és a Regen is. Hatékony bőrfeszesítő alakformáló eljárás még a négy-féle hatást egyesítő (fény, rádiófrekvencia, vákuum, görgő-masszázs) VelaSmooth is. A természetes hatóanyagú alakformáló eljárások közül a speciális vitaminkoktélt felhasználó mezoterápia, és a homeopátiás hatóanyagokat alkalmazó Bioshaping kezelés rendelkezik eredményes bőrfeszesítő hatással.

A fenti eljárások nem alkalmasak a nagyfokú súlyvesztés következtében kialakuló bőrfelesleg rekonstrukciójára, ilyen mennyiségű nyúlást csak plasztikai sebész által végzett beavatkozással lehet helyrehozni a felesleges bőrlebenyek eltávolításával.

Körfogatcsökkentés
Közel ideális testsúly mellett gyakori probléma, hogy valaki csak egyetlen testrészének körfogatával nem elégedett, ebben az esetben leggyakrabban a comb és a has lehetnek a problémás területek.A körfogatcsökkentő alakformáló kezelések során a lokálisan közölt hőmennyiség megbontja a zsírsejtek egységét, megrepeszti azok sejtfalát, és az így megsemmisített zsírsejtek a nyirokrendszeren keresztül távoznak a kiválasztó szervrendszerek irányába. Erre a célra hatékonyak lehetnek a kavitációs ultrahangot, rádiófrekvenciát, hő- vagy fényterápiát, kézi vagy gépi vákuum masszázst egyesítő kezelések, valamint krémek, oldatok, olajok bemasszírozása, továbbá vitaminkoktélok, és homeopátiás hatóanyagok beinjekciózása is, ahol egyaránt létrejön a zsírsejteket és a köztük lévő kötéseket szétbontó hatás, valamint a salakanyagok nyirokkeringésbe juttatása, és annak fokozása is.
Ezeket az alakformáló eljárásokat is kúraszerűen érdemes végeztetni. Módszertől függően általában 6-8 kezelésre van szükség a kívánt körfogatcsökkenés eléréséhez.

A lehetséges kezelések: VelaShape, Ultrashape, mezoterápia, Bioshaping, LPG, RF, különböző tekercselés, hypoxitrainer, stb.

Átfogó megoldás: bőrfeszesítés és térfogatcsökkentés együtt
BodyTite™ eljárás forradalmasítja az alakformálást, ugyanis egy kezelés során nem csak jelentős mennyiségű zsírt képes eltávolítani, hanem még a megnyúlt bőrfelületet is képes látványosan feszesíteni, és a cellulit mennyiségét csökkenteni. A rádiófrekvenciás kezelőfej koagulálni képes a vérereket, így a műtét csak minimális vérzéssel jár, és a szövetroncsolás is mérsékeltebb, mint a zsírleszívás esetében. A BodyTite™ -tal minimális műtéti megterhelés mellett nagyobb bőrfelületek feszesítésében is jó eredményeket lehet elérni.

Az eredményes kezelés érdekében minden alakformáló eljárás időszaka alatt szükséges a napi normál 2 liter folyadékbevitelt (szénsavmentes ásványvíz) minimum 3, de akár 4 literig is megemelni.
Még így is előfordulhat, hogy azonos alakformáló készülékkel rendelkező orvosi centrumok, ill. szépségszalonok eredményei nagyban eltérnek egymástól, hisz a gépek hatásfoka függ a kezelőszemély gyakorlati tudásától, és a pácienshez igazított beállítás helyességétől is.
 

A cikkben szereplő kezelés leírásokat, szakértői információkat köszönjük a

www.szepsegbroker.hu - nak!

 

2011. március 11-13 között a Papp László Budapest Sportarénában megrendezésre kerülő Slimexpo - karcsúság, szépség, egészség fesztiválon többek között  a fenti testkezelésekről és még további számos szépészti eljárásról kérdezheti a kiállító szépségcentrumok, klinikák szakembereinek véleményét, személyre szabott kezelési javaslatokat kaphat. Az eseményen a szalonok különönböző kedvezményekkel várják a szépülnivágyókat!

SLIMEXPO - ÁPOL, SZÉPÍT, ALAKÍT... MERT TÖBB VAN BENNED!



 

A bejegyzés trackback címe:

https://zsirexpo.blog.hu/api/trackback/id/tr792592562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Certificate_of_Words · http://certificateofwords.com/word/Certificate%20of%20Words/ 2011.01.18. 23:29:16

Szép kerek definiálás. Kell is mert az alakformálás ezek szerint a fejekben nem ott van ahol kellene. Lehet ezen az úton is haladni, de elég sok lóvé kell amire átmegy. Jobb lenne egy másik szót választani ennek a tevékenységnek és azt brandingelni. ott csak nulláról kellene indulni nem mínusz 100 ról. És egyedül lennétek vele a piacon.

ui: a pénztárnál lehet fizetni :)))

Törökátok 2011.01.19. 01:18:08

Mi a büdös francért van az, hogy a SPORTOLÁS és a NORMÁLIS táplálkozás senkinek nem jut eszébe? A kérdés költői, nem kell válaszolni.

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2011.01.19. 04:03:58

@Törökátok: Mert azokon nem keresne a szepsegipar meg a szar kajat tomeggyartasban keszito elelmiszeripar meg gyorsettermek, dohanyipar, cukros uditoipar stb. Es az o lobbijuk es potencialjuk a mediaban sokkalta erosebb mint a sportszergyartoke meg a krumpliarusoke :)

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2011.01.19. 04:14:20

@Törökátok: Mert azokon nem keresne a szepsegipar meg a szar kajat tomeggyartasban keszito elelmiszeripar meg gyorsettermek, dohanyipar, cukros uditoipar stb. Es az o lobbijuk es potencialjuk a mediaban sokkalta erosebb mint a sportszergyartoke meg a krumpliarusoke :)

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2011.01.19. 04:15:12

@Törökátok: Mert azokon nem keresne a szepsegipar meg a szar kajat tomeggyartasban keszito elelmiszeripar meg gyorsettermek, dohanyipar, cukros uditoipar stb. Es az o lobbijuk es potencialjuk a mediaban sokkalta erosebb mint a sportszergyartoke meg a krumpliarusoke :)

Törökátok 2011.01.19. 07:33:38

ezzel én is tisztában vagyok, csak éppen... szóval az sem nagy újság hogy az ember főszabály szerint buta mint a fasz és lusta is.

lavór 2011.01.19. 08:02:57

Aki elhiszi, járjon utána. Gyalog. :) Attól valóban fogy a narancsbőr.

blackflowerblossom 2011.01.19. 18:36:52

én nem tudom, hogy ennek hogy lehet bedőlni.
süti beállítások módosítása