2011.10.06. 21:14

2 komment

Fogyás spinninggel

nikita

Címkék: sport

Ma volt a negyedik spinning órám. Gyakorlatilag szobabiciklizés társaságban és egy trainer segítségével. Az első 10 perc laza bemelegítő tekerés, utána 40 percig felváltva kiállás (jump=felemelkedsz a fenekeddel az ülésről) és visszaülés. Ezt is különböző ritmusokban diktálja az edző. Van folyamatos percekig tartó állva tekerés hegymenetben, ilyenkor erősen rá kell tekerni az ellenállást. Ezzel lelassul a tempód, de valójában is olyan érzést kelt, mintha meredek emelkedőn tekernél felfelé. Az ellenállást aszerint érdemes beállítani, hogy mennyire vagy edzésben. A kezdők, mint én, hajlamosak gyenge ellenállás alatt tartani a gépet, de akkor könnyen "pattog" az ember kiállás közben és ez nem tesz jót az izületeknek. És kevesebbet is ér..

Update: Spinning óra alatt figyelj oda arra is, hogy a lábfejed ne legyen spiccben, hanem pipában. Spiccben a vádlidat is éri terhelés, de ez a sport a térdtől felfelé szól.. Valamint kiállás alatt nagyon fontos, hogy ne terheld a testsúlyodat előre a karfára, hanem szó szerint felfelé állj fel nagyon enyhén előre dőlve. A helyes testtartás azért fontos, mert egyrészt sokkal jobban terheled így a combodat és a fenekedet, valamint a pulzusszámodat is alacsonyabban tudod tartani. 

Kb 10 perc spinning után elkezdesz izzadni, a pulzustartomány kardioban van, magasabban, mint a zsírégető tartomány. Én nem igazán hiszek abban, hogy csak 130-140 pulzustartomány között lehet fogyni. 

A spinning formálja a combokat, feneket és a hasat. A kényes részek lefogyasztására találták ki ezt a sportot. A szobabiciklihez képest az előnye, hogy itt társaságban kerékpározol és van valaki, aki diktálja a tempót és a nehézséget. Ha egyedül biciklizel a szabadban vagy otthon, akkor sokkal könnyebben "megalkuszol" önmagaddal. 

Fontos nagyon, hogy ki az edző! Én voltam olyan órán, ahol kifejezetten rossz trainer volt. A mai órán a Klub Korona Fitnesz termében Kovács András triatlon versenyző azonban odafigyelt mindenki gépbeállítására, folyamatosan figyelte, hogy a helyes testartásban és a megfelelő tempóban tekerünk e. A kezdőket ellenőrizte, hogy jól vannak e :-). Ha valaki leejtett valamit, ugrott, hogy felvegye, ne nekünk kelljen megszakítani az edzést. 

Csak ajánlani tudom a spinninget fogyókúrázok számára. A smink/makeup blog írója 3 hónap alatt ezzel a sporttal veszitett el a súlyából 10 kg-ot. Ha te csak egy sportot választasz, akkor hetente háromszor ajánlott tevékenység. 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zsirexpo.blog.hu/api/trackback/id/tr623283804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

okashi 2012.02.29. 14:11:07

Szia

Az eredményeidről szeretnék olvasni. Összezavarodtam. 2010. novemberben írtál egy bejegyzést hogy 2010 márciusra (?) akarsz lefogyni mert van 10kg súlyfelesleged. Most nemrég pedig 20kg súlyfeleslegről beszéltél. Mi történt?
süti beállítások módosítása