2011.02.06. 02:46

1 komment

iPhone app a fogyásért és a súlytartásért

slimexpo

Címkék: facebook iphone mozgás kalória applikáció

Ha szeretnéd kordában tartani a kalóriabevitelt, használd erre az okostelefonodat. Több iPhone applikációval találkozhatunk az App Store-ban. Mi most elsőként a MyDietDiary-t teszteltük.

A track it menüben minden étkezés után egy keresőprogram segítségével angolul kiválasztod a Food menü alatt, hogy aznap mit ettél reggelire, ebédre, vacsorára és mit nassoltál napközben. Automatikusan hozzáadja az aktuális időt, de az sem baj, ha később viszel fel egy étkezést, lehet módosítani az időpontot. Megjelölheted, hogy hol étkeztél: otthon, munkahelyen, iskolában, étteremben vagy máshol, egyedül vagy mással. Az étel kiválasztásánál felviszi, hogy mennyi kalóriát fogyasztottál (ezt magad is módosíthatod). Felviheted, hogy mit sportoltál aznap, mennyi ideig és hány kalóriát égettél el. Minden nap beállíthatod az aktuális súlyodat, valamint aznap hány dl vizet ittál. Csak a vizet kell külön gombbal beállítanod, minden más italnak kalóriatartalma van, azokat a food menüben kell rögzítened.

A my diet menü pofás kis grafikonokkal összegzi az aznapi teljesítményedet. A súlyodat megmutatja emelkedő vagy csökkenő vonallal. Diagrammal megmutatja az appi használata óta a napi kalóriabeviteled. Ezen kívül ábrázolja még a sportolásod időintervallumait.

A legfantasztikusabb része a nap végén (vagy napközben, amikor akarod) az összegzés. Kiírja, hogy aznap hány kalóriát égettél el vagy rosszabb esteben hány kalóriával növelted a súlyodat. Részletezi az egyes étkezések kalóriabeviteleit. Valamint a végén "jósol" neked: megmondja, hogyha az aznapi étkezést/mozgást viszed tovább, akkor hány kg leszel 4 hét múlva. Ha a szöveg kék és Congratulationssal kezdődik, fellélegezhetsz :-). Ha piros, akkor "bűnöztél". Ha kedved támad megosztani a barátaiddal az eredményed, akkor posztolhatod az aznapi grafikonodat a Facebookra.

Gyengeségei: nem minden ételt találsz meg benne, pl. az összetett készételeket elemenként kell hozzáadni. Nincs minden sportolási lehetőség felvéve. Én speedfitnessre járok, amit sajnos nem találtam meg a sport listában

Ajánljuk minden olyan iPhone használónak, aki nem feledékeny ahhoz, hogy minden egyes étkezést rögzítsen, valamint annak, akinek fontos, hogy tisztában legyen a napi kalória bevitelével/elégetésével.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zsirexpo.blog.hu/api/trackback/id/tr372641381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása